UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни вивели техніку з аеродрому окупованої Чаплинки

Це сталось в час відступу з Херсона.

Російська армія вивела гелікоптери з аеродрому на території тимчасового окупованого селища Чаплинка Херсонської області, після відступу з Херсона Про це повідомляє проєкт «Схеми» із посиланням на супутникові знімки Planet Labs.

Згідно із даними знімків, які є в розпорядження журналістів, ще 8 листопада супутник зафіксував на території аеродрому 15 гелікоптерів різних типів, які російські окупанти могли використовувати у війні проти України.

На супутникових знімках 12 листопада аеродром уже пустий, а гелікоптерів немає.

Водночас як повідомив депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань, в ніч з 12 на 13 листопада Збройні сили України завдали удару по аеродрому окупованої Чаплинки. При цьому відомо, що окрім гелікоптерів окупанти базували на військовій базі в Чаплинці велику кількість техніки та боєприпасів.

Сама Чаплинка розташована прибзизно за 115 кілометрів (автошляхами) від звільненого Херсона. 

Читайте також: ЗСУ звільнили понад половину захоплених з лютого територій

Упродовж 10-11 листопада ЗСУ значно просунулися у Миколаївській та Херсонській областях. Захисникам України вдалося звільнили майже всю Миколаївщину (окрім Кінбурнської коси) та правий берег Дніпра на Херсонщині. 11 листопада передові українські спепідрозділи увійшли до Херсона.