UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни цілеспрямовано били по "Охматдиту": експерти розповіли, що на це вказує

Ця атака — не випадковість і не результат низької точності російських ракет чи неправильно прокладеного маршруту, впевнені вони. 

Експерти Defence Express проаналізували момент удару Росії по лікарні "Охматдит" у Києві, внаслідок якого загинули двоє людей, і дійшли висновку, що він був цілеспрямованим. Вони наголошують, що на цих кадрах видно, що ракета заходить на ціль після "гірки". До того ж немає жодних ознак того, що вона була підбита або пошкоджена.  

"Через те, що ракета знаходиться на термінальній стадії польоту після традиційного маневеру "гірка" перед ударом, вона не відхилилась від курсу", — додають аналітики.

Експерти впевнені, що координати "Охматдиту" були занесені в пам'ять ракети, як мішень. Тому ця атака — не випадковість і не результат низької точності російських ракет чи неправильно прокладеного маршруту. 

У Defence Express нагадали, що після удару по "Охматдиту" були повторні тривоги, які, можливо, свідчать, що росіяни хотіли використати свою підступну тактику й атакувати ту саму ціль вдруге. 

Читайте також: МЗС Латвії прокоментувало удар росіян по «Охматдиту»

Нагадаємо, вранці 8 липня російські терористи атакувати Київ ракетами різних типів з кількох напрямків. Окупанти влучили у житловий будинок у Шевченківському районі. Під завалами чутно голоси людей, а один з трьох уражених під'їздив знищено повністю. Також є попадання по головному корпусу дитячої лікарні "Охматдит". За даними ZN.UA, постраждали відділення токсикології та реанімація. Під завалами можуть бути лікарі та маленькі пацієнти. Наразі у Києві відомо про 20 загиблих та 61 постраждалого.