UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни створили 15-кілометрову закриту зону вздовж Дніпра, аби приховати своє пересування — ЦНС

Звідти фактично депортували людей, які проживали на цій території. 

У Центрі національного спротиву розповіли, що позавчора, 1 серпня, російські загарбники організували 15-кілометрову закриту зону вздовж прибережжя Дніпра на окупованій території. Туди вони не пускають нікого, у кого немає пропусків від окупаційної адміністрації. У повідомленні ЦНС також сказано, що росіяни обіцяють карати тих, хто буде порушувати це правило.

Більшу частину населення з цієї території виселили примусово, що фактично є депортацією українців. Тепер перебувати вдома вони можуть лише за наявності відповідних пропусків. 

"Причиною є передача інформації місцевими про пересування ворожої армії, — сказано у повідомленні ЦНС. — Таким чином окупанти хочуть уникнути витоку суттєвих даних. Проте такі надії марні, адже більшість населення непідконтрольна Кремлю й чекає визволення та робить все можливе аби наблизити цей момент". 

Читайте також: Вони схиблені: начальник Херсонської ОВА попередив про масовані обстріли

Раніше у ЦНС повідомляли, що внаслідок злочинних дій російських окупантів на захопленій частині Херсонської області питна вода стала непридатною для використання. Окупанти визнають критичний стан місцевих водойм.