UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни штурмували Бахмут і Попасну та зруйнували останній міст Сєвєродонецька

Штурм виявився безуспішним, однак ситуація залишається складною. Останній зруйнований міст давав можливість переправи до Лисичанська для підкріплення ЗСУ, щодо яких є загроза оточення. 

Російські війська витіснили українських захисників з центру Сєвєродонецька та 13 червня, як підтвердив напередодні голова ОВА Сергій Гайдай, зруйнували останній міст із міста. Він вів до Лисичанська. Попри те, що ситуація залишається дуже складною, за даними української сторони, українські сили в місті не перебувають в оточенні. Про це йдеться в зведенні ISW за підсумками минулої доби.

Також відомо, що за останню добу російські війська здійснили безуспішний наземний штурм, намагаючись розірвати українські наземні лінії зв'язку поблизу Попасної та Бахмута.

Окупанти розпочали невдалі наступальні операції на південний схід від Ізюма та на північ від Слов’янська і, ймовірно, створюють умови для штурму Сіверська та Лисичанська.

Читайте також: ISW: Окупанти продовжуватимуть штурм траси Бахмут-Лисичанськ для підтримки оточення останнього

Кремлівські сили, ймовірно, ведуть обмежений наступ на північний схід від Харкова, можливо, намагаючись витіснити ЗСУ з артилерійського діапазону російських тилових районів і досягли певних успіхів.

Російські та українські війська продовжують бої за Давидів Брід на північному заході Херсонської області.

Нагадаємо, Кремль поширює фейки про покинуте поховання померлих від сибірської виразки на Херсонщині.