UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни продовжують безуспішно намагатися оточити ЗСУ в Мар’їнці – ISW

Активні бої там продовжуються від початку повномасштабного вторгнення.

Росіяни продовжують безуспішно намагатися оточити Сили оборони України в Мар’їнці Донецької області. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

З посиланням на Генштаб ЗСУ ISW повідомив, що російські війська вели безуспішні наступальні дії за 5 км на північний схід від Авдіївки в Кам'янці та в межах 15 км на захід від Авдіївки в Первомайському, Водяному та Невельському. Генштаб також повідомив, що українські сили відбили численні російські атаки на Мар’їнку та Побєду, відповідно за 23 та 27 км на південний захід від Донецька. 

Читайте також: Під Мар’їнкою бійці ЗСУ взяли в полон 15 російських військових — Дмитрашківський

Також аналітики ISW зауважили, що один пов’язаний із Кремлем мілблогер стверджував, що російські сили намагалися оточити українські сили в Мар’їнці та безуспішно відновили наземні атаки поблизу Невельського та Первомайського. Але, за його словами, російський штурм Сіверного з боку Водяного змусив українські сили відступити з невизначених позицій.

Інше російське джерело стверджувало, що російські війська продовжували наступати на Мар’їнку та Невельське, а в околицях Новобахмутівки і там тривають бої. Також ішлося про те, що українські сили спробували контратакувати в районі Красногорівки (приблизно 9 км на північ від Авдіївки) і там також тривають бої. 

Читайте також: Росіяни зосередились на атаках Мар’їнки – британська розвідка

Нагадаємо, раніше речник Сил оборони таврійського напрямку Олексій Дмитрашківський в ефірі телемарафону сказав, що російські окупаційні війська щодня втрачають близько двох рот особового складу в районі Мар’їнки та Авдіївки.