UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни прагнуть відновити наступ на Харківщині і знищити важливі об’єкти на півдні – Генштаб

Українські захисники продовжують давати відсіч ворожій армії.

Російські загарбники намагаються знову наступати в бік міста Барвінкове Харківської області, що на слов’янському напрямку. Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України у вечірньому зведенні.

Зокрема, війська РФ вели наступальний бій на село Карнаухівка, однак зазнали поразки й були змушені відійти. Також окупанти обстріляли райони Чепіля, Богородичного, Бражківки й Костянтинівки, ударили з авіації поблизу Залимана і Бражківки та здійснювали розвідку безпілотниками в районі Нової Дмитрівки.

На бахмутському напрямку росіяни здійснили безуспішні спроби штурмів у бік Соледара, Бахмутського, Бахмута й Кодеми.

Вони також били з танків, ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню по районах Тихонівки, Васюківки, Соледара, Бахмута й Шумів, завдали авіаударів поблизу Яковлівки й Кодеми.

Крім цього, армія противника хотіла покращити своє тактичне положення на шляху Невельського на авдіївському напрямку. Теж отримала відсіч від ЗСУ й відступила.

Загарбники обстріляли райони Олександрополя, Нью-Йорка, Невельського, Новобахмутівки, Опитного, Нетайлового, Галицинівки та Мар’їнки. Застосували авіацію для атак біля Первомайського, Мар’їнки та Красногорівки.

Читайте також: Через дії українських військових Росія почала вивозити свої винищувачі з Криму – звіт НАТО

Тим часом на південнобузькому напрямку ворог прагнув знищити важливі інфраструктурні об'єкти в районах Олександрівки, Лозового й Ольгиного, завдаючи авіаційних ударів.

Російські військові продовжили вести обстріли районів Миколаєва, Кривого Рогу, Лупаревого, Прибузького, Посад-Покровського, Новогригорівки, Партизанського, Червоної Долини та ще десяти населених пунктів.

Раніше повідомлялося, що українські бійці завдали ударів по Дар’ївському та Антонівському мостах на Херсонщині. Перший окупанти більше не зможуть використовувати.