UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни прагнуть поновити наступ на одному з напрямків – Генштаб

Війська РФ також намагаються просунутися на півдні та продовжити наступи на інших напрямках на сході.

Російські військові хочуть поновити наступ на слов’янському напрямку, зосереджуючи там основні зусилля на цьому, а також далі ведуть наступальні дії на кількох напрямках у Донецькій області, спрямовуючи більше всього сил на район Бахмута. Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України у вечірньому зведенні.

Однак, наразі українські захисники відбивають спроби армії РФ просунутися в районі кількох населених пунктів.

Зокрема, на слов’янському напрямку окупанти здійснювали наступальні бої на шляхах Бражківка – Новодмитрівка, Бражківка – Вірнопілля, Сулигівка – Новодмитрівка й Довгеньке – Курулька. Усюди зазнали втрат і були відкинуті нашими бійцями.

Також загарбники хотіли провести наступ у сторону Миколаївка – Виїмка і Спірне – Івано-Дар’ївка на краматорському напрямку, але теж не здобули успіхів.

На бахмутському напрямку війська Росії вели штурми й наступи, сподіваючись покращити тактичне положення на шляхах Покровське – Бахмутське, Покровське – Бахмут, Стряпівка – Соледар, Вершина – Зайцеве, Вершина – Кодема, Семигір’я – Зайцеве, Травневе – Зайцеве, Травневе – Кодема та Гладосове – Кодема. Теж зазнали поразок під жорстким тиском ЗСУ.

Читайте також: ЗСУ вдало послаблюють війська ворога на сході, росіяни не мають жодних успіхів на полі бою — Пентагон

Крім того, ворог безуспішно намагався провести наступальні бої в напрямках Горлівка – Майорськ, Донецьк – Піски, Спартак – Опитне та Старомихайлівка – Первомайське, що на авдіївському напрямку.

Наступальний бій у бік Благодатне – Золота Нива на новопавлівському напрямку також не приніс росіянам успіху. Противник був змушений відступити.

Водночас, за інформацією Генштабу ЗСУ, військові РФ прагнуть покращити своє тактичне положення на миколаївському напрямку. Зокрема, ведуть наступальний бій у сторону Васильки – Благодатне.

Проте загалом на південнобузькому напрямку окупанти продовжують спрямовувати головні зусилля на те, щоб зберегти зайняті території та зупинити дії захисників України.

Раніше повідомлялося, що російські офіцери-десантники масово відмовляються їхати воювати в Україну. Командування замінює їх на контрактників без офіцерських звань і досвіду участі в бойових діях.