UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни поширюють фейк, що третя штурмова відмовилася виконувати наказ Сирського

Окупанти знову хочуть посіяти розлад у ЗСУ.

Російські пропагандисти поширюють фейк про те, що начебто бійці Третьої окремої штурмової бригади відмовилися виконувати наказ головнокомандувача Олександра Сирського, щоб «зупинити прорив на фронті біля Очеретиного» у Донецькій області.

Такі тези росіяни тиражують, щоб дискредитувати українських військових та посіяти розлад у війську, повідомили у Центрі протидії дезінформації. Окрім того, у такий спосіб фейкороби намагаються показати, що начебто Сирський не контролює ситуацію на фронті.

Читайте також: Фронт впаде і Україна нікому не потрібна: росіяни запускають фейки про причини візиту Столтенберга у Київ

«Третя штурмова, як і всі інші бригади ЗСУ, виконують накази військово-політичного керівництва для захисту країни», ‒ наголосили у ЦПД.

Нагадаємо, пропагандисти розганяли фейк про те, що під час удару по центру Слов’янська 15 квітня вони «знищили французьких найманців», які нібито привезли українським артилеристам установки CAESAR.

Читайте також: Поблизу Харкова «загинули» Сирський і Буданов: росіяни знову розганяють ці фейки

Раніше росіяни повідомляли, що під час ракетного удару по Одесі 15 березня солдати армії РФ вбили офіцерів Пентагону та Міноборони Німеччини. Це також виявилося брехнею.