UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни погрожують депортувати українців, які в окупації відмовляються від паспорта РФ

Окупанти влаштовують рейди по селам.

На тимчасово окупованих територіях України росіяни продовжують політику примусової паспортизації мешканців. Зокрема загарбники погрожують депортувати громадян, які не отримають паспорт РФ до 2024 року.

Рівень паспортизації тих, хто лишився в окупації, становить близько 50%, що не влаштовує посадовців у Кремлі, пише Центр національного спротиву.

Читайте також: Загарбники хочуть суттєво обмежити доступ до інтернету на Луганщині — ЦНС

«Ворог усіма силами прагне паспортизувати українців на окупованих землях. Росіяни створюють умови, коли без їхнього паспорта майже неможливо отримувати базові послуги для забезпечення життєдіяльності. Відтак під час чергового рейду поліцаїв по селам півдня, місцевих жителів, які не отримають документ до 2024 року, погрожували депортувати», - йдеться у повідомленні ЦНС.

Читайте також: Росіяни загострюють гуманітарну кризу на окупованих територіях, щоб змусити людей брати паспорт РФ в обмін на «соцвиплати» — ЦНС 

Також на півдні росіяни збирали відбитки пальців місцевих жителів. Окупанти створюють відповідну базу даних, завдяки якій хочуть боротися з підпіллям.