UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни підтвердили вбивство цивільних чоловіків в Маріуполі

Йдеться про 93 українців. 

Начальник Центрального командного пункту Генштабу ЗС Росії Михайло Мізінцев підтвердив, що окупанти вбили десятки чоловіків у цивільному одязі під час виходу з Маріуполя гуманітарних коридорів. В Москві стверджують, ніби це були переодягнуті українські військові. 

"За останні дві доби частина бойовиків чисельністю від 150 до 200 осіб, використовуючи гуманітарні коридори, переодягнувшись у цивільний одяг, дезертирувала з міста. І розрізненими групами по 10-15 осіб пересувалася в Запорізьку область по путівцях. За сьогоднішню ніч 93 з них ліквідовані, місцезнаходження інших встановлено. Питання їх знищення - це питання короткого часу", - зазначив він.

Читайте також: Куди перемістили окупантів з Київщини та що буде з Маріуполем: прогноз СNN

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський під час поїздки у Бучу підтвердив, що ситуація в Маріуполі - найважча, тому він сподівається на посередництво Туреччини. Також він зазначив, що "найближчі дні, а може, найближчі години у нас з'явиться відповідь на ваше дуже складне питання". 

У британській розвідці заявили, що Маріуполь є головною метою російської армії зараз. Взяття міста допоможе Росії поєднати окупований Крим сухопутним кордоном зі своїми територіями.

З початку російського вторгнення із заблокованого міста вдалося евакуювати десятки тисяч українців, але ще близько 150 тис. мешканців міста залишаються там.