UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни отримали по зубах на гуляйпільському напрямку. Учора штурмів не було — Лиховій

Окупантам не вистачає ресурсів, аби вести ефективний наступ ще й на півдні. 

Учора стало відомо, що російські окупанти вперше за тривалий час активізувалися на гуляйпільському напрямку, та вже сьогодні речник ОСУВ "Таврія" Дмитро Лиховій розповів, що, втративши техніку та особовий склад, вони припинили штурмові дії. Під час телемарафону військовий наголосив, що за ситуацією на цьому напрямку продовжують стежити. 

"Можливо, росіяни отримали по зубах і вчора в атаку на гуляйпільському напрямку не ходили", — зазначив Лиховій. 

Він також прокоментував ситуацію на запорізькому напрямку загалом, зауваживши, що ознак формування ударного угруповання там немає. Можливо, накопичення особового складу РФ свідчить про те, що росіяни хочуть, аби штурмові дії там були більш масовими, ніж раніше. Та їм все одно не вистачає ресурсів, аби вести ефективний наступ ще й на півдні — не лише у Запорізькій, але й Херсонській областях. 

Читайте також: РФ завдала удару по інфраструктурному об’єкту в Запоріжжі

Нагадаємо, в останні тижні спостерігається зростання чисельності російських військ у Запорізькій області. Зараз на цьому напрямку налічується майже 90 тисяч окупантів. Та головнокомандувач Олександр Сирський впевнений, що якщо вони почнуть новий наступ на цій ділянці фронту, ЗСУ зможуть дати їм гідну відсіч