UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни опублікували відео атаки по "Цезарю Кунікову" від першої особи

Окупанти визнали, що врятувати судно було неможливо. 

Російські Tg-каналі опублікували відео удару Сил оборони по судну окупантів "Цезар Куніков", який відбувся 14 лютого. Росіяни розповіли, що протягом 40 хвилин намагалися відбитися від десятка надводних дронів ЗСУ. Втім, знищити вдалося лише чотири з них. 

За словами окупантів, "Цезаря Кунікову" врятувати було неможливо. На відео видно потужну атаку дронів. 

"П'ятий БЕК (безекіпажний катер — ред.) вразив ВДК в корму, тим самим знерухомив корабель, після чого наступні чотири БЕКи по черзі вразили корабель по лівому борту в районі міделя (середина) і ближче до корми, з метою перекидання судна (через надходження великої кількості води з одного борту), - поділився росіянин. - Дев'ятий БЕК частково увійшов у пробоїну, зроблену попереднім БЕКом і здетонував практично всередині". 

Читайте також: Експерти про ліквідацію "Цезаря Кунікова": росіяни протиставили моряків з автоматами скоординованій та відточеній "тактиці зграї"

Нагадаємо, на світанку 14 лютого ЗСУ разом з ГУР МО атакували великий десантний корабель Росії "Цезар Куніков" п'ятьма морськими дронами Magura V5. Судно, яке перевозило боєкомплект, отримало критичні пошкодження лівого та правого бортів, після чого дало крен та пішло на дно поблизу Алупки, південніше населеного пункту Понизівка. За даними розвідки, більшість членів екіпажу загинули

У Кремлі відмовилися коментувати поповнення Чорноморського флоту черговим потопельником. А у ВМС України зауважили, що ЗСУ від початку повномасштабної війни ліквідували вже чотири ВДК окупантів. У ворога їх залишилося ще дев'ять, з яких чотири — на ремонті.