UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни оголосили примусову мобілізацію фермерів в окупованих громадах – ГУР

Росіяни прагнуть компенсувати свої військові втрати.

У тимчасово окупованих громадах Херсонської та Запорізької областей росіяни почали примусову мобілізацію чоловіків у лави армії РФ. Особлива увага приділяється фермерам, яким погрожують штрафами.

У такий спосіб росіяни намагаються компенсувати втрати своїх військ, повідомили в Головному управлінні розвідки Міноборони України.

Читайте також: Ташева розповіла, скільки українців Росія примусово мобілізувала в армію у Криму

Розвідка стверджує, що в низці міст і сіл окупанти розіслали лист на фермерські господарства з вимогою негайно стати на військовий облік усім чоловікам призовного віку. За невиконання погрожують штрафом у розмірі 400 тисяч рублів (близько 160 тисяч гривень – ред.), проте оплата не дає гарантію уникнення потрапляння в армію країни-агресорки.

«Активізація примусової мобілізації спричинена необхідністю покривати втрати особового складу росіян, а також зниженням підтримки війни серед населення РФ», – зазначили в ГУР.

За інформацією розвідників, Кремль поки не хоче оголошувати масштабну хвилю мобілізації в Росії напередодні виборів, тому на окупованих територіях чоловіки знову опинитися під новою хвилею тиску. У ГУР додали, що примус служити в армії РФ може торкнутися чоловіків від 18 до 65 років, а також 16-17-річних підлітків.

Читайте також: Проблеми з водопостачанням, опаленням та відсутність ліків: ЦНС про гуманітарну ситуацію на окупованих територіях

Нагадаємо, росіяни створили базу жителів тимчасово загарбаних територій України, яких підозрюють у «нелояльності». Наповненням бази займаються співробітники ГРУ та ФСБ РФ, допомагають їм місцеві окупаційні «адміністрації».