UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни обстріляли ракетами сонячну електростанцію поблизу Харкова. ВІДЕО

Внаслідок удару утворилася вирва завглибшки 6 м і в радіусі 11 м

Росіяни проти ночі 28 травня завдали ракетного удару по місту Мерефа на Харківщині. Дві ракети, випущені з Белгородської області РФ, знищили електропідстанцію із сонячними батареями. Про це “Суспільному” розповів керівник електростанції Володимир Рончаковський.

"Тут розташована сонячна електростанція з виробництва сонячної електроенергії для України. Сьогодні вночі були два прильоти, ракети "Іскандер" з боку Бєлгорода. Повністю мирний об'єкт. Ніяких військової інфраструктури тут немає. Просто сонячна електростанція", – розповів Рончаковський.

На місці ударів утворилися вирви у шість метрів завглибшки та 11 метрів діаметром. Внаслідок ракетного удару електростанція повністю вийшла з ладу.

"Частково залишилися якісь панелі, якісь трансформатори, але станція здебільшого знищена. На відновлення піде велика сума грошей. Станцію будували у кредит. Раніше тут було міське сміттєзвалище. Ми викупили його і власними силами очистили територію від сміття, від бруду. Вона у нас 1,5 року пропрацювала. Не встигли нічого заробити, усе знищено", — сказав Рончаковський.

Читайте також: Росія за тиждень завдала по Україні 63 ракетних ударів

Нагадаємо, ввечері 28 травня російські загарбники завдали ракетного удару по місту Кривий Ріг. За словами керівника військової адміністрації Кривого Рогу Олександра Вілкула, ракети влучили в одне з промислових підприємств. Воно знищене вщент.