UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни обстріляли п’ять залізничних станцій в Україні, є постраждалі

Російські війська хочуть зруйнувати залізничну інфраструктуру

Вранці 26 квітня росіяни завдали ракетних обстрілів по п’яти залізничних станціях у центрі і на заході України. Є постраждалі. Про це повідомив голова правління “Укрзалізниці” Олександр Камишін.

“Сьогодні ранком протягом години під обстріл попали п’ять залізничних станцій в центральній та західній Україні”, – написав Камишін.

Він повідомив про те, що внаслідок обстрілу є постраждалі, але деталей наразі не уточнив. Окрім того, затримуються щонайменше 16 пасажирських потягів на таких напрямках:

№86 Запоріжжя – Львів (+1 год 40 хв);
№174 Запоріжжя – Хмельницький (+1 год);
№87 Запоріжжя – Ковель (+1 год 35 хв);
№96 Рахів – Київ (+1 год);
№770 Кам’янець-Подільський – Київ (+1 год 10хв);
№50 Трускавець – Київ (+ 4 год);
№56 Рахів – Київ (+ 3 год);
№21 Харків – Трускавець (+ 3 год);
№13 Солотвино – Київ (+ 2 год);
№130 Кременчук – Івано-Франківськ (+ 2 год);
№231 Дніпро – Львів (+ 3 год);
№45 Ужгород – Лозова (+ 32 хв);
№774 Львів – Дарниця (+ 1 год 42 хв);
№722 Київ – Харків (+90 хв);
№6093 Здолбунів – Львів (+1 год);
№803 Рівне – Львів (30 хв).

У Telegram-каналі “Укрзалізниці” повідомляють про пошкодження низки тягових підстанцій, внаслідок чого відсутня напруга в контактній мережі на дільницях Шепетівка — Козятин, Жмеринка — Козятин, Козятин — Фастів.

Голова Рівненської ОДА Віталій Коваль повідомив, що два ракетні удари були завдані сам е по залізниці на території Рівненщини. Збитки уточнюють, постраждалих на Рівненщині немає.

Пізніше голова Вінницької ОДА Сергій Борзов повідомив, що два ракетні удари були завдані по Жмеринці та Козятині. Є загиблі і поранені. 

Ще один удар був завданий по залізничній станції "Красне" на Львівщині. Як повідомив голова Львівської ОДА, Максим Козицький, одну ракету на території області знищили підрозділи зенітних ракетних військ Повітряного командування "Захід" Повітряних Сил ЗС України. Інформації про постраждалих наразі немає.

"Ракети летіли на захід України з південно-східного напрямку, російські окупанти випускали їх з літаків стратегічної авіації, ймовірно Ту-95", – написав Максим Козицький. 

Читайте також: Росія вже втратила більшість тих ракет, з якими почала війну проти України - Bellingcat

Нагадаємо, на Паску російські окупанти завдали п'ять ракетних ударів по об'єктах критичної інфраструктури на Полтавщині.