UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни облаштовують катівні й місця несвободи в кожному захопленому населеному пункті – мер Мелітополя

Стало відомо про наявність такого місця і в тимчасово зайнятому ворогом місті Пологи Запорізької області.

Російські загарбники облаштовують катівні та місця несвободи в кожному тимчасово зайнятому ними населеному пункті України. Про це заявив міський голова Мелітополя Запорізької області Іван Федоров у Telegram.

Зокрема, за словами мера, військові РФ викрадають жителів його міста й району, а згодом незаконно утримують їх у гаражах і приміщеннях численних комендатур чи поліції.

"З цивільних громадян тортурами і погрозами вибивають зізнання у тероризмі та нацизмі на догоду пропагандистам Кремля", – наголосив Федоров.

Він зауважив, що 26 листопада Генеральний штаб Збройних сил України повідомив про виявлення місця несвободи й у тимчасово захопленому агресором місті Пологи Запорізької області.

Росіяни утримують там полонених захисників нашої держави й мирних жителів, яких звинувачують у співпраці з українськими силовими структурами.

Читайте також: Накидували зашморг, катували електрикою, погрожували ножем: історії від жителів Херсона, що пережили окупацію

"Як бачимо, катувати, вбивати і красти – ось головні задачі "спецоперації" РФ", – підсумував міський голова Мелітополя.

Раніше повідомлялося, що російські окупанти створили катівню на базі відпочинку поблизу ще зайнятого ними міста Генічеськ Херсонської області.