UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни намагались розіграти, ніби ЗСУ знову обстріляли Чорнобаївку – ОК “Південь”

На південних рубежах окупанти не ведуть наступальних дій, а успіхи ЗСУ мають вагомий вплив на морально-психологічний стан особового складу їхніх підрозділів.

На півдні України російська окупаційна армія не веде наступальних дій, але намагається обдурювати місцеве населення, ніби їх обстрілює ЗСУ. Такий фейк окупанти пробували розіграти для жителів Чорнобаївки на Херсонщині. Про це у своєму черговому зведенні повідомило Оперативне командування “Південь”.

“Ворог не веде активних наступальних дій на лінії зіткнення, готує додаткові рубежі оборони та отримує суттєвий вплив на морально-психологічний стан через успіхи та просування наших військ на сході України, – повідомляють в ОК “Південь”. – На Херсонщині ворог намагався видати свій обстріл Чорнобаївки за дії Збройних Сил України, але місцеві вже дуже добре розрізняють тактику дій ворога і на провокацію не піддалися”.

Також росіяни продовжують обстрілювати населені пункти на Миколаївщині.

Жителі Херсонщини намагаються виїхати на підконтрольні Україні території, але окупанти заблокували в’їзд та виїзд з Херсонщини та обстрілюють евакуаційні колони.

Читайте також: На Херсонщині росіяни розігрують спектаклі з обстрілами, щоб потім звинуватити ЗСУ

Нагадаємо, на Херсонщині загарбники вводять систему перепусток для місцевих мешканців, щоб обмежити їхній відтік на території, підконтрольні ЗСУ.

Нагадаємо також, ЗСУ 17 разів успішно вдарили по позиціях росіян на аеродромі в Чорнобаївці.