UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Винні на помилування не заслуговують": Зеленський про удар РФ по Краматорську

Президент підтвердив, що під завалами знищеної багатоповерхівки залишаються люди.

Президент України Володимир Зеленський відреагував на удар російських окупантів по місту Краматорськ Донецької області ввечері 1 лютого, внаслідок якого було знищено багатоповерховий житловий будинок. Він наголосив у Telegram, що для попередження подібних трагедій, нашій державі треба подолати абсолютне зло, яке представляє з себе РФ. 

"Житловий будинок, ракетний удар. Загинули та перебувають під завалами мирні люди. Це не повторення історії, це щоденна реальність життя нашої країни. Країни, яка територіально межує з абсолютним злом. І яка мусить його здолати, щоб звести до нуля ймовірність повторення подібних трагедій", – написав глава держави.

Зеленський підтвердив, що через ворожий удар загинули щонайменше дві людини. Кількість поранених зросла з семи до восьми людей.

За його словами, на місці вибуху продовжують працювати необхідні служби. Відповідні фахівці тимчасово переселяють людей, надають їм першу медичну допомогу та розбирають завали.

"Щирі співчуття рідним і близьким загиблих. А всіх винних обов’язково знайдемо та покараємо. На помилування вони не заслуговують", – підсумував президент України.

Глава країни також опублікував відео з місця події.

У свою чергу, уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець порівняв останній ракетний удар РФ по Краматорську із атакою на житловий будинок у Дніпрі 14 січня

"1 лютого – російська ракета влучила в житловий багатоквартирний будинок у Краматорську! Зовсім нещодавно, 14 січня – в житловий будинок у Дніпрі. Почерк терористів незмінний!" – наголосив омбудсмен.

Омбудсмен Дмитро Лубінець/ Telegram

Нагадаємо, за даними очільника Донецької ОВА Павла Кириленка, ракета загарбників ввечері середи повністю зруйнувала житловий будинок у Краматорську. Під його завалами перебувають цивільні.