UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни на окупованих територіях на новорічні свята посилили адміністративно-поліцейські заходи

У Генштабі повідомили, що окупанти закрили місто Генічеськ.

На період новорічних свят окупанти посилили адміністративно-поліцейські заходи на незаконно загарбаних територіях. Про це йдеться у вечірньому зведенні в Генштабі ЗСУ.

«Російські окупаційні війська посилили адміністративно-поліцейський режим на період проведення новорічних свят в окремих населених пунктах тимчасово зайнятої території. Так, з 31 грудня 2022 року по 6 січня 2023 року закрили на виїзд місто Генічеськ Херсонської області, а також заборонили виїзд жителям навколишніх сіл», – зазначили в Генштабі.

Читайте також: Генштаб про втрати ворога: Учора РФ залишилася без понад 700 військових та гелікоптера

Раніше начальник Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ бригадний генерал Олексій Громов повідомив, що станом на кінець 2022 року українські захисники звільнили вже 40% окупованих військами РФ після 24 лютого територій України

За його словами, лише протягом осені під час наступальної операції у Харківській області ЗСУ вивільнили 12 тисяч кв. км території — близько 500 населених пунктів, а на херсонському напрямку вивільнено близько 6 тисяч кв. км — звільнено понад 200 населених пунктів.