UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни мають тактичні успіхи у двох ключових секторах — розвідка Британії

Та не обійшлося й без колосальних втрат армії ворога в районі Вугледара. Тікаючи, загарбники покинули кілька десятків броньовиків. 

Не виключено, що від 7 лютого російські війська досягли тактичних успіхів біля Бахмута та Вугледара, повідомляють в розвідці Британії. В останньому зведенні, яке опублікували у Twitter, сказано, що на північних околицях Бахмута вагнерівці просунулися на 2-3 км на захід. 

Як наслідок, тепер ворожі сили контролюють сільську місцевість біля траси М-03. Вона веде до міста.

"Російські війська дедалі більше домінують на північних підступах до Бахмута", – йдеться в огляді.

А на півдні росіяни просунулися на західних околицях Вугледару. Там їх наступальна операція розпочалася наприкінці січня. 

"Однак російські підрозділи, ймовірно, зазнали особливо великих втрат під Вугледаром, оскільки там діяли недосвідчені підрозділи. Російські війська, ймовірно, втекли і покинули щонайменше 30 переважно неушкоджених броньованих машин в одному інциденті після невдалого штурму", – йдеться в огляді.

Читайте також: ЗСУ достроково «звільнили зі служби» ще 730 окупантів: Генштаб повідомив втрати ворога

Нагадаємо, в останньому зведення Інституту вивчення війни США сказано, що росіяни, ймовірно, вже почали наступ в Луганській області. Тож в цьому регіоні Сили оборони зараз стоять в обороні. 

Тим часом видання Foreign Policy пише, що РФ вже підготувала тисячі одиниць техніки для нового наступу: танки, бронемашини, РСЗВ та авіацію. Ба більше, наразі число російських окупантів в нашій країні вже перевищує 300 тисяч. Поруч з цим FP пише, що Україні сил не вистачає, а західні танки не встигнуть прибути до моменту активізації фронту.