UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни «евакуюють» з правого берега Дніпра артилерію

А ще там свідомо створюють непридатні для життя людей умови.

На правобережній Херсонщині окупанти тероризують місцеве населення та створюють непридатні для життя там умови. А ще звідти збираються вивезти артилерію. Про це повідомила пресслужба Оперативного командування «Південь».

«На тимчасово окупованих територіях Херсонської області створюються умови, непридатні для проживання місцевого цивільного населення. Окупаційна влада відключає електрику й воду, доступ до мережі Інтернет, лякає завданням ракетних ударів з боку Збройних Сил України, агітує за термінову евакуацію. Самі ж окупанти першочергово вивозять медзаклади з персоналом і оперативні служби», – йдеться у повідомленні ОК «Південь».

Також росіяни тиснуть на місцевих підприємців і вимагають терміново реалізувати продовольчі товари та закривають крамниці і ринки.

Проте в цьому хаосі і під виглядом евакуації населення росіяни також хочуть вивести на безпечніші для себе рубежі артилерію, щоб зберегти її та використовувати на інших напрямках.

Читайте також: Окупанти під виглядом «евакуації» просто грабують Херсонщину – Генштаб

Нагадаємо, у Генштабі ЗСУ нещодавно повідомляли, що на правобережній Херсонщині окупанти виселяють українців з їхніх осель і використовують житлові приміщення для розташування власних військових.