UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни демонтують системи живлення шахт на Луганщині – ЦНС

Росія доводить регіон до колапсу.

Шахта "Довжанська-Капітальна" у Луганській області / 9 серпня 2022 року

Шахта "Довжанська-Капітальна" у Луганській області / 9 серпня 2022 року

На тимчасово окупованій території Луганської області росіяни демонтують енергосистеми шахт, фактично знищуючи вугледобувну галузь у регіоні.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Читайте також: Росіяни збираються штрафувати українських фермерів за низький рівень урожаю — ЦНС

За даними ЦНС, окупаційна влада Луганської та Донецької областей активно поширює пропагандистські заяви про розвиток шахт і залучення інвестицій у вугледобувну промисловість. Проте на практиці інвестори не тільки не підтримують галузь, а й сприяють її занепаду. Центр відзначає, що, хоча вирізання обладнання ще можна приховати за заявами про майбутню реконструкцію, демонтаж систем живлення, трансформаторів і відключення високовольтних ліній – це явний доказ занепаду.

Такі дії зафіксовані в населених пунктах Луганської області: Новодружевську, Привіллі та Гірському. У цих регіонах майже всі шахти закриті та розграбовані. Більше того, у галузі спостерігається гостра нестача шахтарів, а ті, хто ще працює, місяцями не отримують заробітну плату.

ЦНС підсумовує, що російські окупанти фактично знищили вугледобувну промисловість на тимчасово окупованих територіях України, залишивши регіон у стані економічного та соціального колапсу.

Читайте також: The New York Times розповіло про героїзм жінок з України, які під час війни стають шахтарками

Нагадаємо, росіяни використовують Запорізьку АЕС як склад боєприпасів та пункт розміщення солдатів.