UA / RU
Підтримати ZN.ua

Польща «готується» відправити в Україну найманців-в’язнів: росіяни вигадали новий фейк

Подібну кампанію проти Польщі росіяни запускають вже не вперше.

Російські пропагандисти поширюють фейк про те, що Польща начебто збирається відправити в Україну найманців, які мають кримінальне минуле.

Один із інформаційних ресурсів РФ вигадав новину, що влада у Польщі прийняла рішення випустити з в’язниць 20 тисяч людей і відправити їх «десантом» у Львів, повідомив Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки SPRAVDI.

Читайте також: Росіяни розганяють фейк про знищення військових НАТО під час ракетного удару по Одесі

Фактчекери нагадали, що РФ не вперше намагається дискредитувати Варшаву, заявляючи, що країна ЄС готується окупувати частину території України. Також пропагандисти щоразу обирають різні «причини» для нападу – від якихось «історичних» до неіснуючих «боргів».

«На відміну від Росії, Польща і Україна вивчили історію і завжди виступатимуть єдиним фронтом проти російського імперіалізму і неповаги до міжнародного права», – говорив очільник МЗС України Дмитро Кулеба.

Читайте також: Європа «захлинається» від лавини російських фейків ‒ FT

Нагадаємо, росіяни поширюють дезінформацію, що в елітних підрозділах Збройних сил України обговорюється план щодо усунення з посади президента Володимира Зеленського. У Центрі стратегічних комунікацій назвали такі повідомлення є продовження російської операції «Майдан-3», яка має на меті дестабілізувати ситуацію в Україні.