UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни безрезультатно штурмували Вуглегірську ТЕС задля просування до Бахмута – Генштаб

Біля двох сіл у напрямку Бахмута і Краматорська тривають бої

Росіяни невдало штурмували Вуглегірську ТЕС у Донецькій області, аби просунутися до Бахмута. Про це повідомив Генштаб ЗСУ у ранковому зведенні за 21 липня.

«На бахмутському напрямку ворог веде бойові дії з метою створення умов для проведення наступу на Бахмут та оволодіння територією Вуглегірської ТЕС. Здійснював обстріли військової та цивільної інфраструктури в районах населених пунктів Роздолівка, Білогорівка, Покровське, Нова Кам’янка, Бахмут, Вершина, Новолуганське, Зайцеве, Торецьк та інших. Завдав авіаційних ударів по селах Вершина та Білогорівка, – йдеться у зведенні Генштабу. – Противник вів штурмові дії з метою заволодіння територією Вуглегірської ТЕС. Безуспішно. Українські воїни змусили окупантів до втечі».

В районі Новолуганського бойові дії тривають. Для викриття вогневих позицій Сил оборони на окремих напрямках ворог задіяв диверсійно-розвідувальні групи.

Росіяни також штурмують ЗСУ поблизу Івано-Дар’ївки на краматорському напрямку, бій триває. Ворог обстріляв із артилерії зокрема райони Краматорська, Сіверська, Григорівкаи, Званівки та Спірного. 

Читайте також: Чого очікувати від російського наступу на Донеччині найближчими тижнями – ISW

На решті фронту ситуація наступна:

Нагадаємо, російські війська в Донецькій області хочуть вийти на трасу Дебальцеве – Слов’янськ, але українські захисники не дають їм можливості просунутися.