UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни активізують авіацію і везуть боєприпаси з окупованого Криму — ОК «Південь»

Крім того, окупанти намагаються посилитися за рахунок військових з Хабарівського краю.

Російські війська продовжують артилерійські та повітряні обстріли позицій ЗСУ на півдні України, а також намагаються посилити вогневу міць за рахунок доставки боєприпасів з окупованого Криму. Про це повідомляє оперативне командування «Південь».

За інформацією українських військових, за минулу добу ворог завдав 4 удари парами гелікоптерів Ка-52 по Іванівці, Кошовому та двічі по Зарічному з напрямку Ольгіного і Архангельського. На щастя, обійшлося без жертв. З артилерії було обстріляно Велику Костромку. 

Після вигнання з острову Зміїного росіяни активізували авіацію, тому в ОК «Південь» попереджають про можливі повітряні удари по Одеській та Миколаївській областям. 

Крім того, українські захисники розповіли, що з метою покращення свого вогневого потенціалу окупанти доставили з окупованого Криму 17 вагонів боєприпасів на залізничну станцію Каланчак. Також з Хабарівського краю прибуло поповнення у вигляді живої сили. Тим не менш, моральний стан противника залишається на дуже низькому рівні, що спричиняє спроби загарбників отримати легкі поранення та повернутися до Росії.

Читайте також: Російські війська обстріляли Сумщину — щонайменше шестеро поранених

Раніше повідомлялося, що РФ повернула чотири ракетні катери «Молния» в бухту окупованого Севастополя.

Вже майже досягнута стратегічна поразка Росії, але щоб вона переросла у глобальну перемогу, яка охоплює саму РФ, має статися розгром російських військ в Україні. Для цього партнерам України не потрібно робити надзусиль, достатньо дати Україні зброю в обіцяних обсягах та підтримати економічно. Про це пише Олексій Іжак у статті «Як розгромити війська Путіна в Україні».