UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіян з Курської області не евакуюють в Україну — Костенко

Попри те, що організованої евакуації в районі немає. 

Народний депутат від "Голосу", секретар оборонного парламентського комітету, полковник СБУ Роман Костенко розповів, що росіян з Курської області до України не евакуюють. Під час ефіру на "Радіо Свобода" він наголосив, що мешканці населених пунктів, контрольованих захисниками, в яких немає активних бойових дій, залишаються на місцях.

Ті, хто хоче, мають змогу виїхати на територію РФ, адже "там не суцільна лінія фронту". А ось організованої евакуації в районі немає. 

"Якби, мабуть, уже відбувалася якась евакуація, я б про це знав. Але зараз ніякої евакуації не відбувається", – сказав депутат.

Читайте також: Військові, які беруть участь в Курській операції, отримуватимуть такі ж виплати, що й захисники на передовій

Нагадаємо, станом на 19 серпня Україна у Курській області контролює 92 населені пункти — понад 1250 квадратних кілометрів території.

Про те, що відбувається на "північноукраїнському театрі воєнних дій", читайте в статті Володимира Кравченка "Курська операція. Чим Путін відповість на приниження?".