UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія збільшить витрати на оборону на 20% — британська розвідка

Насамперед хочуть відновити виробництво військової техніки. 

Державні витрати Росії на оборону збільшаться на 600-700 млрд рублів, що дозволить наблизитися до 20% росту оборонного бюджету Росії, повідомляє британська розвідка.

«10 червня перший заступник голови ВПК Росії прогнозував, що державні витрати на оборону зростуть на 600-700 мільярдів рублів (8,5-10 мільярдів фунтів стерлінгів), що може наблизитися до збільшення оборонного бюджету Росії на 20%», - йдеться у звіті британських аналітиків.

Збільшення фінансування дозволить повільно мобілізувати оборонно-промислову базу країни, щоб задовольнити вимоги, які виникли через війну в Україні. Однак галузь може мати проблеми з виконанням багатьох цілей, частково через наслідки санкцій та брак досвіду.

«Російське виробництво високоякісної оптики та передової електроніки, ймовірно, залишається проблемним і може підірвати усі зусилля по заміні втраченого в Україні обладнання», - вказують аналітики.

Водночас зараз основними оперативними зусиллями Росії залишається наступ на Сєвєродонецьк, де  її західна група військ, ймовірно, вперше за кілька тижнів досягла невеликого просування на харківському напрямку.

Читайте також: Der Spiegel: Санкції стануть проблемою для Путіна, якщо обвалять економіку Росії на 40%

За найскромнішими підрахунками кожен день повномасштабного вторгнення російських окупаційних військ в Україну вимагає чималих фінансових витрат і обходиться у $900 млн. При цьому у суму не враховано непрямих втрат, наприклад, тих, які виникли через запроваджені санкції.