UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія займається рейдерством житла на окупованій Херсонщині

Насамперед привласнюють будинки тих, хто евакуювався.

Окупаційна російська адміністрація  займається рейдерським захопленням житла на окупованій території Херсонської області. Насамперед привласнюють домівки людей, які виїхали, розповів в інтерв’ю «РБК-Україна» голова Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

«Вони називають це "націоналізацією безхозного майна". А по факту вони викрадають житло людей, які виїхали з окупованих громад», - зазначив він та додав, що на окупованій частині області ситуація надзвичайно важка.

Зокрема, за даними Прокудіна, в деяких населених пунктах вони уже встановлюють таблички на будівлі із позначкою "власність РФ".  Потім ці будинки віддають російським військовим, працівникам ФСБ, поліції, іншим особам, яких переселяють жити у Херсонську область.

«Вони кажуть, що документи українського зразка недійсні, змушують брати російські документи. Якщо не береш, тебе спочатку штрафують, потім використовують більш суворі методи», - додав він.

Читайте також: Можна сказати, що заповідника «Асканія-Нова» більше немає – глава Херсонської ОВА

Як писав у своєму матеріалі Центр журналістських розслідувань, рейдерство майна українців на окупованій території Херсонщини керує так зване окупаційне Міністерство майнових та земельних відносин. Забирають навіть те майно, де проживають люди, і яке власники перереєстрували за російськими законами. Здебільшого це нові комфортабельні будинки в курортній зоні області.