UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія заборонила польоти на частиною окупованого Криму та Чорного моря – NOTAM

Перед цим Москва заборонила навігацію в деяких районах Чорного моря, включаючи Керченську протоку

Росія заборонила з 20 по 24 квітня літати над частиною окупованого нею Криму та Чорного моря, йдеться в міжнародному повідомленні для пілотів (NOTAM).

"Район оголошено тимчасово небезпечним для польотів повітряних суден", - йдеться в документі.

У зону обмеження польотів до висоти 19 тисяч метро входить повітряний простір над півднем українського півострова (від Севастополя до Феодосії), прилеглими до південного берега Криму територіальних вод, а також над частиною міжнародних вод Чорного моря.

Раніше Росія призупинила навігацію для мирного проходу в декількох районах районів Чорного моря.

Як випливає з даних бюлетеня Управління навігації та океанографії иіноборони РФ, опублікованого 14 квітня, це стосується акваторії уздовж Південного берега Криму (від Севастополя до Гурзуфа), району біля берегів Керченського півострова (поблизу Опукського природного заповідника) і морській ділянці на захід від Криму.

Читайте також: Велика Британія відправить два кораблі у Чорне море на знак солідарності з Україною — Times

17 квітня у Чорне море зайшло 15 кораблів Каспійської флотилії Росії. З 15 катерів три є артилерійськими, а ще вісім - десантними. В окупований Крим також прибули судна забезпечення. Повідомляється, що все це для проведення військових навчань, яких планується провести понад 4000 різного масштабу.

Також Росія перекинула в окупований Крим ескадрилью штурмовиків Су-25. За даними джерела росЗМІ, екіпажі Су-25СМ3 авіаційної частини 4 армії ВПС і ППО Південного військового округу Росії, дислокованої на Ставропіллі, перебазовували на оперативні аеродроми Криму.

Крім цього, в ніч на 15 квітня катери ФСБ Росії провокували катерну групу Військово-морських сил ЗСУ, яка знаходиться на бойовому чергуванні в Азовському морі. Попри цілеспрямовані дії катерів Федеральної служби безпеки РФ по обмеженню вільного судноплавства, тактична група ВМС продовжила виконувати поставлені завдання.