UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія за добу вивезла з окупованих територій України понад 1100 дітей

Загалом за час так званої “спецоперації” Росія вивезла понад 1,2 млн українців, з яких понад 210 тисяч – діти.

Росія лише за добу понеділка, 9 травня, вивезла на свою територію з України 8787 людей, з яких 1106 – діти. Про це повідомили російські пропагандистські ЗМІ, зокрема агентство ТАСС.

Про такі підсумки “евакуації”, яка насправді є примусовою депортацією,  пропагандистам розповів начальник Національного центру управління обороною РФ Міхаіл Мізінцев.

“Не зважаючи на всі труднощі і перешкоди, які створював Київ, упродовж минулої доби без участі української влади із небезпечних районів Донецької і Луганської народних республік на  територію Російської Федерації евакуйовано 8787 людей, в тому числі 1106 дітей”, – сказав Міхаіл Мізінцев.

Також він підсумував, що всього з початку так званої “спецоперації” Росія вивезла з України понад 1 208 225 людей, з яких 210 224 дитини.

Читайте також: Радник мера Маріуполя розповів, у яких умовах живуть депортовані до Владивостока маріупольці

Нагадаємо, британські журналісти аналізували новини у російських місцевих ЗМІ і шляхом перехресної звірки їх із картографічними сайтами виявили 66 таборів для депортованих українців у мережі колишніх радянських санаторіїв, дитячих таборів та навіть колишнього звалища хімічної зброї у різних віддалених регіонах – від Бєлгорода до Сибіру, Кавказу, полярного кола та Камчатки і Владивостока. Люди без телефонів і грошей практично не мають шансів звідти вибратися, але деяким допомогли громадяни самої Росії.