UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія вже випустила по Україні близько трьох тисяч ракет

Держава-терорист знищує цивільні об'єкти і мирних людей.

За чотири місяці повномасштабної війни Росії проти України ворог застосував близько трьох тисяч ракет, про це повідомив Володимир Зеленський на спільній з прем`єр-міністром Норвегії Йонасом Гаром Стьоре пресконференції у Києві.

Президент України переконаний, що така жорстокість російських дій лише підкреслює, наскільки правильними є рішення партнерів щодо надання Україні оборонної підтримки.

«Перш за все — це оборонна підтримка. Жодна держава у світі не повинна залишатися наодинці, коли є таке зло, коли воно існує», - підкреслив Зеленський.

Він також нагадав, що сьогодні вночі російська армія завдала чергового жорстокого ракетного удару по житловому будинку в Одеській області у селищі Сергіївка. Як відомо, внаслідок дій агресора загинула вже щонайменше 21 людина, зокрема двоє дітей. Ще понад 30 людей поранені.

«Це не одиночний удар, і це не випадковість, як щоденно говорить у масмедіа Російська Федерація. Це — цілеспрямований терор Росії проти наших міст і селищ, наших людей, дорослих і дітей», — наголосив глава держави.

Він підкреслив, що ракети Х-22, одна з яких спричинила трагедію, створювали для ураження авіаносців та інших великих військових кораблів, а російська армія застосувала її проти звичайного будинку зі звичайними цивільними людьми.

Читайте також: Зеленський закликав країни НАТО збільшити постачання Україні сучасної артилерії
Читайте також: У Міноборони України назвали мету ракетного терору РФ проти українців

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Норвегії повідомив, що його країна виділить Україні допомогу в розмірі 1 млрд євро.

Раніше міністр оборони Норвегії Бьорн Арільд Грам заявив, що Норвегія передасть Україні три реактивні системи залпового вогню MLRS M270 великої дальності за співпраці з Великою Британією.

В Командуванні повітряних сил заявляли, що наявні в Україні засоби протиповітряної оборони є саме протиповітярними (ППО), а не протиракетними. В останніх зараз є найбільша необхідність, зважаючи на тактику РФ