UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія вводить в Україну важче озброєння – Столтенберг

Попри це, НАТО не будуть відправляти в Україну свої війська. 

Генсек НАТО Єнс Столтенберг зазначив, що майбутні дні в Україні, ймовірно, будуть гіршими, оскільки Збройні сили Росії вводять важче озброєння, інформує "Інтерфакс-Україна".

"Наступні дні, ймовірно, будуть гіршими, з великою кількістю смертей, великими стражданнями і більшими руйнуваннями, оскільки Збройні сили Росії вводять тяжче озброєння і продовжують свої атаки у всій країні", -заявив Столтенберг на пресконференції за підсумками зустрічі міністрів закордонних справ країн НАТО у Брюсселі.

Генеральний секретар Нато Єнс Столтенберг заявив про солідарність союзників щодо того, що літаки Альянсу не мають діяти над українським повітряним простором.

Читайте також: Подоляк: «Лише закрите небо різко зупинить ескалацію»

Закриття неба не дозволить Росії здійснювати руйнівні ракетні удари, бомбардування чи проводити масштабні десантні операції з використанням літаків і вертольотів. Від подальшої руйнації буде захищено військову і цивільну інфраструктуру, дитячі садочки й лікарні, АЕС і хімічні підприємства тощо.Безпольотна зона допоможе захистити житлові мікрорайони й зберегти тисячі життів.

Головним аргументом противників такого кроку в країнах НАТО є його високий ризик, зокрема щодо конфронтації із Росією, яка вчергове погрожує світу розпочати "третю світову, що буде ядерною". Однак  безпрецедентне вторгнення Росії до України потребує від Альянсу жорстких дій.