UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія втрачає військових на власних мінних полях, адже їх карти є засекреченими — аналітики

Збій у координації на лівому березі призвів до того, що окупанти з 810-ї окремої морської піхотної бригади відмовляються йти в бій. 

В Інституті вивчення війни США розповідають, що значно погіршилися бойові можливості та моральний дух російських окупантів, які зараз знаходяться на лівому березі Херсонської області. В останньому звіті ISW аналітики констатують, що РФ демонструє неспроможність перетворити свої сили на згуртовану структуру. 

Підтвердженням цього є інформація українського Генштабу, що поблизу села Кринки від ведення бойових дій відмовилися підрозділи 810-ї окремої морської піхотної бригади, які прибули на цю ділянку фронту на початку жовтня 2023-го. Причин кілька: відсутність зброї, координації артилерії, передачі тактичної розвідки та належного зв’язку щодо розташування російських мінних полів.

ISW наголошує, що карти мінних полів ворога є засекреченими. Командири окупаційних сил не узгодили зі своїми підрозділами, яких вони відправляють на штурм, їх розташування, що обернулося втратою 50 російських військових за останній місяць. 

"Інцидент з мінним полем, про який повідомляється, свідчить про те, що командування 18-ї загальновійськової армії (яка раніше опікувалася зоною в районі села Кринки - ред.) не передало відповідні тактичні деталі командуванню 810-ї бригади морської піхоти, що свідчить про те, що російські командири вищого рівня, відповідальні за оборону східного берега, ще не виправили цей збій у координації", - зазначили аналітики ISW.

Читайте також: Українське підпілля в дії: по російських посадовцях на Херсонщині "прилетіло" під час наради

Нагадаємо, 17 листопада морські піхотинці ЗСУ підтвердили, що закріпилися на трьох плацдармах на лівобережжі Херсонської області. У Силах оборони згодом додали, що просування захисників там становить від трьох до восьми кілометрів від берега