UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія все ще хоче висадити десант на березі Чорного моря, але не може — Плетенчук

Для цього є дві причини — відсутність сухопутного компонента та змоги підійти до узбережжя. 

Російські окупанти не полишають планів висадити свій десант на узбережжі Чорного моря, переконаний речник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук. Та під час телемарафону він наголосив, що наразі росіяни не здатні на це через те, що вони не можуть підійти до берега. Також слід розуміти, що такі операції не є самостійною складовою. 

"Коли російський диктатор каже "давайте домовлятися", виходячи з реалій на суші, він чомусь не хоче виходити з реалій на воді. Реалії на воді трошки інші. Тобто, плани — це одне, реалії — інше, — коментує ситуацію Плетенчук. — ... такі операції не проводяться як самостійний вид операцій — лише, здебільше, за підтримкою сухопутної компоненти. А сухопутна компонента на нашому напрямку захлинулася на початку повномасштабного вторгнення". 

Зараз у Чорному морі перебуває підводний човен з чотирма "Калібрами" на борту. Та Плетенчук вважає, що він займається патрулюванням. 

Читайте також: Росіяни у Севастополі перекривають людям доступ у парки з видом на море: у чому причина

Раніше речник ВМС розповідав, що захисники знищили вже 28 кораблів Чорноморського флоту. Окрім того, з п'яти аеродромів, які розташовані в Криму, РФ тепер використовує лише два.