UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія випустила по Україні понад 1370 ракет - Пентагон

В Міноборони США кажуть, що на разу РФ змінила пріоритетні цілі.   

За місяць повномасштабної війни в Україні Росія випустила по українській  території понад 1370 ракет, заявив високопосадовець Міноборони США, пише ABC News.

За його словами, наступ на Київ зупинився, хоча російські війська продовжують вести вогонь на великі відстані, а пріоритетною ціллю став Донбас та Маріуполь.

"Там (в Києві, ред)  статична ситуація на місці, за винятком того, що ми продовжуємо бачити, як українці захищають місто і намагаються відштовхнути росіян", - сказав чиновник.

За його словами, російські сили зараз зосередились на операціях на сході України. Посадовець описав рух російських військ на південний схід від Ізюма як "поступовий прогрес" у напрямку Донбасу.

"Ми не зовсім впевнені, що стоїть за цією зміною пріоритетів. Все, що я можу вам сказати, це те, що ми бачимо", - сказав чиновник.

В США вважають, що це може бути спроба відрізати українські війська на сході від решти країни, щоб отримати важелі впливу на майбутні мирні переговори або перефокусувати свої стратегічні цілі.

Що стосується Маріуполя, то російське кільце навколо нього стискається, однак всередині міста йдуть запеклі бої. 

За даними української розвідки за останній місяць РФ суттєво зменшила арсенал ракетного озброєння.