UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія відправила на війну проти України майже 85% своїх військ – воєнкор

Щоб покривати потреби у ресурсах, агресору доводиться «оголювати тил».

Росія задіяла в агресії проти України більшу частину своїх військ – майже 85%, повідомив військовий кореспондент PBS Нік Шифрін із посиланням на високопосадовця Міноборони США.

«Росія зняла військове прикриття з інших контрольованих територій у всьому світі», - пише Шифрін.

Тим часом Україна продовжує завдавати агресору шкоди. ЗСУ за допомогою американських систем HIMARS поцілили понад сотню «дуже важливих цілей» противника: командних пунктів, складів боєприпасів, об'єктів ППО, вузлів зв'язку та позицій далекобійної артилерії.

Втрати молодшого офіцерського складу (лейтенанти, капітани) обчислюються тисячами, ліквідовано сотні полковників та «багато» генералів.

Читайте також: Росія таємно рекрутує найманців в Ефіопії та Еритреї - Reuters

Під час другого етапу війни в Україні російські війська намагалися прорвати оборону України та розвинути наступ углиб, але невмілі дії керівництва призвели до того, що війська агресора були остаточно виснажені, а їхній наступальний потенціал вичерпано.

Чому агресор провалив перший етап вторгнення і не зміг досягти успіху в другому? Які завдання має вирішити наша армія на третьому етапі, щоби витіснити росіян з України? Якими є наслідки перемир'я, до якого Путін схилятиме Україну? Читайте у статті генерал-майора Сергія Савченка «Чекаєте на потужну вогневу підготовку та контрнаступ? Цього не буде. Все вже почалось».