UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія вбила 90 українських дітей, понад 100 дістали поранення

Поки роспропаганда розповідає про «знищення військових об’єктів», окупанти бомблять мирних людей і цивільну інфраструктуру.

Дев’яносто дітей загинули від початку повномасштабного вторгнення РФ до України, повідомляє Офіс генерального прокурора.

«90 дітей загинуло і більше 100 поранено внаслідок збройної агресії РФ станом на ранок 14 березня 2022 року. Найбільше постраждалих у Київській, Харківській, Донецькій, Чернігівській, Сумській, Херсонській, Миколаївський і Житомирській областях», - йдеться у повідомленні.

Напередодні у Миколаївській області внаслідок ворожих обстрілів загинуло двоє дітей та ще двох поранено.

Поки російська пропаганда розповідає внутрішньому споживачеві про «спецоперацію» та «знищення військових об’єктів без шкоди мирним мешканцям», окупанти продовжують вбивати людей і руйнувати об’єкти цивільної інфраструктури.

Через бомбардування та обстріли пошкоджено 379 шкіл, дитячих садочків та вишів, 59 навчальних закладів зруйновано вщент. Найбільше руйнувань у Донецькій області – 119 навчальних закладів. У Миколаївській – 30, Сумській – 28, Київській – 35, Херсонській – 21, у столиці – 24.

Реальна кількість пошкоджень може бути вищою, адже оглянути всі місця подій неможливо через активні бої і окупацію частини території України.