UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія створює умови для поширення коронавірусу на Донбасі – Гармаш

При високій смертності від COVID-19 в ОРДО, дані статистики бойовиків "неповні".

Росія намагається знизити вартість утримання окупованого Донбасу. Цілі зниження вартості змісту ОРДЛО для Росії є і політика країни-агресора щодо поширення пандемії коронавірусу на контрольованій нею території. Вона полягає у створенні сприятливих умов для поширення коронавірусу та відсутності можливості його лікування чи виїзду з метою вакцинації сертифікованою вакциною до України, пише представник ОРДО від України у ТКГ Сергій Гармаш.

"У результаті, коли в РФ було заявлено про тисячу смертей від коронавірусу за добу, лише в ОРДО (без ОРЛО), «офіційно» повідомлялося про 132 смерті. Якщо перерахувати пропорційно кількості населення (144 млн і 2 млн, відповідно), виходить, що в ОРДО рівень смертності від COVID-19 перевищує відповідний загальноросійський показник у 7,3 раза. До того ж що РФ — один із лідерів за смертністю від коронавірусу в світі”, - зазначає він.

Ба більше, є всі підстави вважати, що дані «офіційної» статистики ОРДО неповні й значно нижчі від реального рівня захворюваності та смертності, наголошує Гармаш.

"Оскільки жертвами коронавірусу стають здебільшого люди з інвалідністю та пенсіонери, Москва таким чином знижує витрати на пенсійне забезпечення та соціальні виплати на окупованій території. Нині розмір пенсійних виплат, які фінансує Москва в ОРДЛО, становить близько 5 млрд руб. щомісяця (згідно з даними «Пенсійних фондів» «республік»).”, - додав представник ОРДО від України у ТКГ.

Читайте також: Кремля обрав тактику ігнорування України та створює навколо неї проблеми – Гармаш

Детальніше про нові тренди розвитку російсько-українського конфлікту читайте у статті представника ОРДО від України в ТКГ Сергія Гармаша «Кремль утомився: все, що потрібно знати про сьогоднішню ситуацію в Донбасі та дії Росії».