UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія створює підставні освітні проекти для українців в Європі для збору даних

Посольство Бельгії, зокрема, застерігає щодо діяльності школи «Vesna».

Посольство України в Бельгії заявило про активізацію впливу російських агентів за кордоном  та просить українців не реєструвати дітей на навчання у школу «Vesna» , створену на кошти РФ.

«За кордоном діє дуже велика кількість російських організацій, які прикриваються школами, садочками, дитячими гуртками, курсами іноземних мов та ін. Кошти на відкриття таких закладів виділяються Росією з метою збору персональних даних та подальшого проведення пропагандистської діяльності за кордоном», - повідомили у посольстві.

Зокрема дипломатичне представництво просить українців бути пильними, коли вам пропонують певні «добрі послуги» або «допомогу».

Зокрема посольство зазначає, що до таких організацій належить нібито українська школа «Vesna», яка насправді є російським проектом, який маскується під допомогу українцям.

«Ми рекомендуємо залучати ваших дітей до шкільної системи, визнаною бельгійською владою, зокрема бельгійських або українських шкіл. Бельгійське законодавство не визнає освіту здобуту в неакредитованому закладі та буде вважати що ваша дитина не відповідає легальним вимогам до освітнього процесу дітей віком від 5 до 18 років», - додали у посольстві.