UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія стягує війська до Маріуполя та Миколаєва - Арестович

Водночас під Києвом та Харковом противник зайняв оборону.

Основні сили російські окупанти зосередили у зоні Донецької та Луганської областей, біля міст Маріуполь та Миколаїв, а під Києвом та Харковом зайняв оборонну позицію, повідомив під час брифінгу у понеділок радник голови Офісу президента Олексій Арестович.

За його словами, зараз ворог переміщає свої сили на південь та схід країни, але ситуація в Україні залишається контрольованою.

"У Київській, Чернігівській, Сумській та Харківській областях ситуація залишається спокійнішою, частину своїх військ противник перекидає на південь або на схід нашої країни, в ті операційні райони", - додав він.

Арестович зазначив, що на півночі країни та під Харковом російські війська перейшли до оборони.

"Противник стає в оборону, ми наносимо по ньому удари, і наступальних дій він не робить. Протягом доби відмінно відпрацювали наші Повітряні сили, згідно з їхньою доповіддю, і збили щонайменше сім літальних апаратів супротивника, з них чотири літаки, два вертольоти, один БПЛА оперативно-тактичного рівня, та кількість крилатих ракет, яка встановлюється”, - розповів він.

У свою чергу противник у відповідь вночі завдав ударів по містах України.

Читайте також: Через ворожі авіаудари в Охтирці загинуло щонайменше троє людей

У понеділок вранці, 14 березня, до дев'ятиповерхівки на столичній Оболоні потрапив російський снаряд.   В результаті стався обвал з 1 по 3 поверхи, спалахнули квартири на 3 та 4 поверхах. Внаслідок вибуху загинула одна людина.