UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія розпочала приховану мобілізацію резервістів – Генштаб ЗСУ

Їх планують залучити на службу обіцянками можливості «покращити матеріальне становище» в Україні.

Росія намагається поповнити втрати від боїв в Україні, на території агресора розпочато приховану мобілізацію, повідомляє Генштаб ЗСУ.

«Військово-політичним керівництвом Російської Федерації розпочато заходи прихованої мобілізації резервістів, з метою приведення військових частин до штатів воєнного часу. Під час здійснення відбору кандидатів перевага надається особам, що вже мають бойовий досвід», - йдеться у повідомленні.

Мобілізувати планують рядовий, сержантський та офіцерський склад, переважно у Краснодарському та Пермському краї, Дагестані, Інгушетії та Калмикії.

Мотивацією повернутися на службу для багатьох резервістів є можливість підзаробити грошей та покращити матеріальне становище за рахунок грабежу та мародерства в Україні.

У такий спосіб командування ЗС РФ планує залучити близько 60 осіб.

«Укомплектування озброєнням та військовою технікою до штатів воєнного часу відбуватиметься за рахунок зняття зі зберігання застарілої техніки. Деякі зразки зберігаються на базах та складах понад 30 років», - додали у штабі.

Читайте також: Арестович: «Після боїв за Маріуполь, схід, південь у Росії не залишиться резервів для війни»

За даними української розвідки, російські військові влаштували у білоруському місті Наровля «базар»,  де намагаються продати награбоване в Україні: побутову техніку, дорогоцінні прикраси, автомобілі, велосипеди, мотоцикли, посуд, килими, витвори мистецтва, дитячі іграшки та косметику. Вони також намагаються обміняти крадену валюту – євро та долари, тому, що у підсанкційній Росії їх вже не використовують.