UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія посилює протиповітряну оборону навколо Харківської області - Генштаб

На Слобожанському напрямку ворог здійснює перекидання додаткових зенітних ракетних дивізіонів, з метою організації системи протиповітряної оборони наступального угруповання.

Напружена ситуація спостерігається на Східному та Південному оперативному напрямках. На Слобожанському напрямку ворог організовує систему протиповітряної оборони для  наступального угруповання, повідомляє пресслужба Генерального штабу ЗСУ.

Місто Харків продовжують частково блокувати російські війська та завдавати артилерійських ударів. Ворог перекидає додаткові зенітно-ракетні дивізіони ЗРК “Тор” до Харківської області. А в Бєлгородської області, поблизу українського кордону, було розгорнуто С-400 та С-300. В районі Ізюмщини окупанти продовжують вести наступальні дії на лівому березі річки Сіверський Донець, та створює систему основних та запасних вогневих позицій для артилерії.

На Донецькому і Таврійському напрямках російські окупанти активізували наступальні дії уздовж всієї лінії зіткнення. Продовжуються спроби встановити повний контроль над містом Маріуполь.

Читайте також: Обстріляли вокзал - вранці у Львові пролунали вибухи

На Південнобузькому напрямку ворог намагається вийти на адміністративні кордони Херсонської області та веде наступальні дії поблизу населеного пункту Олександрівка.

На інших оперативних напрямках ситуація контролюється українськими захисниками і немає суттєвих змін. Проте продовжуються ракетно-авіаційні удари по цивільних об’єктах на всій території України.

Російські військовослужбовці продовжують відмовлятися від ведення бойових дій і пишуть рапорти на відмову від участі у так званій "спеціальній операції".

"За наявною уточненою інформацією втрати 126-ї бригади берегової оборони чорноморського флоту складають до 75%. 810-а окрема бригада морської піхоти чорноморського флоту втратила 158 військовослужбовців вбитими, близько 500 пораненими, а 70 осіб вважаються зниклими безвісти", - повідомляє Генштаб. 

За добу, на території Донецької та Луганської областей ЗСУ відбили 7 ворожих атак та знищили:

Нагадаємо, у ході боїв під Миколаєвом російські військові формування втратили понад 70% особового складу.