UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія планує теракти на своїй території, щоб звинуватити Україну – ГУР

Кирило Буданов заявив, що провальне виконання плану з мобілізації в Росії змушує путінський режим пускати в дію брудні сценарії.

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України, генерал-майор Кирило Буданов заявив, що Росія  планує теракти на своїй території для нагнітання антиукраїнської істерії.

"Російські спецслужби планують серію терактів з мінуванням і підривом житлових будинків, лікарень та шкіл у російських населених пунктах. А також нанесення ракетно-бомбових ударів по місту Білгород чи одному з міст Криму", - наголосив Буданов.

За його словами провальне виконання плану з мобілізації в Росії змушує путінський режим пускати в дію брудні сценарії, щоб емоційно сколихнути російське суспільство і ще більше його консолідувати проти українців.

"Для цього вони планують вибухи в російських житлових будинках чи ракетні обстріли, щоб звинуватити в цьому Збройні сили України та добровольчі батальйони, щоб створити емоційну картину «звірств українських націоналістів. Цілком можливо, що  такі теракти можуть подаватися як помста українців за Бучу і Краматорськ і як виправдання жорстокості проти українського мирного населення", - підкреслив начальник ГУР.

"Останніми днями російська влада дедалі активніше розганяє маховик антиукраїнської істерії. У Білгородській і Курській областях активно риються окопи, нагнітається паніка щодо уявного наступу українських добровольчих батальйонів і диверсійних груп", -, додав Буданов.

На його думку, дуже символічно, що правління Путіна почалося з гебешних терактів проти російських багатоквартирних будинків, які стали підставою для знищення Чечні. А тепер, схоже, воно закінчується тими ж методами.

Читайте також: Від російського війська можна чекати любого ідіотизму, - Арестович про безпеку в Києві

Навряд чи Росія змогла покращила спроможності свого війська після втрат в Україні за останні декілька тижнів війни. В цьому переконаний колишній спецпредставник США щодо України Курт Волкер. Однак дав зрозуміти в ефірі телемарафону, що водночас доволі високою  є можливість наступу вже на східному напрямку.