UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія планує достроково випустити курсантів для мобілізації – Генштаб

Нову хвилю мобілізації планують у січні-лютому 2023.

Росія готує нову хвилю мобілізації у першому кварталі 2023 року з метою поповнення поточних втрат підрозділів російських окупаційних військ. Про це інформує у вечірньому зведенні Генштаб.

"З метою поповнення поточних втрат підрозділів російських окупаційних військ, у першому кварталі 2023 року заплановано достроковий випуск курсантів з вищих військових навчальних закладів Російської Федерації", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що у РФ тривають підготовчі заходи до проведення чергової хвилі мобілізації, запланованої на січень-лютий 2023 року.

У місті Хрустальний тимчасово окупованої території Луганської області, російська окупаційна влада оголосила про завершення мобілізації. Разом з тим, окупанти продовжують патрулювання міста, на виїздах із населеного пункту проводиться ретельна перевірка усіх бажаючих виїхати.

Читайте також: З початку мобілізації в РФ до Казахстану виїхали понад 400 тисяч росіян

Раніше повідомлялося про те, що російські окупанти мобілізували більшість шахтарів на тимчасово окупованих районах Луганської області. Зокрема, ворог відправив на фронт 58% шахтарів "востокуголь", на яку окупанти записали більшість віджатих шахт регіону.