UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія піде з усіх територій України, крім півдня і сходу – Подоляк

Радник глави офісу президента зазначив, що "афганізації" й тривалого, виснажливого для РФ конфлікту не буде.

Радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк заявив, що Росія піде з усіх територій України, крім півдня і сходу, спробує там наглухо окопатися, знизити втрати і диктувати свої умови.

"Афганізації" й тривалого, виснажливого для РФ конфлікту, як хтось очікує, не буде. РФ піде з усіх територій, крім півдня та сходу, спробує там наглухо окопатися, поставити ППО, різко знизити втрати й диктувати умови. Без важкої зброї не обійтися, якщо хочемо винести росіян подалі", - зазначив Подоляк у Twitter.

Радник голови ОП Олексій Арестович заявив, що північ Київської області наші захисники можуть зачистити повністю вже протягом двох наступних днів, аби вийти до кордону з Білоруссю. Що стосується Броварського напрямку, що звідти окупантів вже відігнали аж до Сумської області.

Читайте також: РФ готує окупаційні підрозділи у Придністров’ї до провокації на кордоні України – Генштаб ЗСУ

Нагадаємо, у Генеральному штабі ЗСУ повідомили, 1 квітня що наші захисники звільнили від окупаційних військ вже майже 30 населених пунктів по Київському та Чернігівському напрямках. Та за словами секретаря РНБО Олексія Данілова, частини російських підрозділів, які РФ виводить із цих областей, передислокують на харківський та донецький напрямки