UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія перекидає війська на Слобожанський та Донецький напрямки – Генштаб

У відомстві також оцінили ситуацію на Поліському, Сіверському напрямках, у Чорноморській та Азовській операційних зонах.

Російське військове командування проводить перегрупування окупаційних сил для зосередження основних зусиль на Слобожанському та Донецькому напрямках. Такі дані наводить Генштаб ЗСУ у своєму фейсбуці станом на вечір 29 березня.

“Триває тридцять четверта доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню. Противник… здійснює відведення окремих підрозділів з території Київської та Чернігівської областей, а також перегрупування для зосередження основних зусиль на Слобожанському та Донецькому напрямках”, - йдеться в повідомленні.

Ворог продовжує блокувати Харків. На північному сході країни також відбуваються перегрупування військ РФ за межі України. Ключовою ціллю таких маневрів у Генштабі називають подальше перекидання військ противника на інші напрямки.

Зокрема, йдеться про відведення окремих підрозділів 1-ї танкової армії РФ з району міста Суми. Противник також посилив наступальні спроможності угруповання окремими підрозділами зі складу 20-ї загальновійськової армії західного воєнного округу у напрямку на Слов’янськ. У Генштабі так характеризують ситуацію в Чорноморській та Азовській операційних зонах:

 “Корабельне угруповання противника продовжує виконання завдань з відстеження обстановки, ведення розвідки та ізоляції району ведення бойових дій".

Водночас зазначають, що ситуація на Поліському, Волинському та Сіверському напрямках залишається без змін, наразі ворог не проводить активних наступальних операцій. Попри те, і далі блокує Чернігів (Сіверський напрямок) та не припиняє завдавати вогневого ураження як по військових, так і по цивільних об’єктах міста.

Читайте також: Чернігів залишився без тепла, води та електрики

Нагадаємо, сьогодні ми також повідомляли, що Росія починає відводити деякі сили від Києва. У США це розцінюють як серйозну зміну стратегії Москви. Там спостерігають за пересуваннями, зокрема за тим, як російські батальйонні тактичні групи залишають околиці української столиці.