UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія перекидає резерви, з раніше непридатною технікою, до українського кордону — британська розвідка

Нові резервні підрозділи РФ отримали, як основний вид транспорту, радянський МТ-ЛБ, знятий з довготривалого зберігання.

Попри заяви президента Росії, що «вони нічого серйозного ще не починали», резервні підрозділи армії РФ, отримують, раніше непридатні для більшості завдань піхоти, бронетранспортери 1950-х років. МТ-ЛБ зняли з довготривалого зберігання та передали в якості основного траспортного засобу, військовим частинам, які відправляються для підкріплення сил в Україну, повідомляє Міністерство оборони Великої Британії.

«Росія перекидає резервні сили з усієї країни та збирає їх біля України для майбутніх наступальних операцій. Більшість нових піхотних підрозділів, ймовірно, буде розгорнуто з бронемашинами МТ-ЛБ, знятими з довготривалого зберігання, як основний транспорт», - йдеться в повідомленні.

Багатоцільовий бронетранспортер МТ-ЛБ є на оснащенні не тільки російської, але і української армії, проте він вважається допоміжним транспортним засобом. В РФ тривалий час його взагалі вважали непридатним, адже він оснащений лише кулеметом та має обмежену броню.

 Тоді як, під час широкомасштабного наступу в лютому цього року, російські штурмові частини першого ешелону були оснащені бойовими машинами піхоти БМП-2. Яка, на відміну від МТ-ЛБ, має товщину броні до 33 мм, оснащена потужною 30-мм автоматичною гарматою та протитанковою реактивною установкою.

Тобто, попри всі погрози Кремля стосовно ескалації війни, військове керівництво країни змушене відправляти підкріплення зі застарілим або невідповідним обладнанням. Тоді як, за понад 4 місяці повномасштабної війни, Росія втратила вже понад 1600 танків, 3800 броньованих машин та майже 37 000 особового складу.

Тим часом ЗСУ продовжують знищувати військову техніку та живу силу противника. За попередню добу українські захисники на півдні країни ліквідували три склади боєприпасів росіян.