UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія офіційно заявила, що «нещадно» атакуватиме Україну

Для наявності приводу російський ворог традиційно обстріляв підконтрольний собі Донецьк зі своєї території своєю ж ракетою.

Російський ворог заявив, що армія Росії завдаватиме масових ударів по підприємствах оборонно-промислового комплексу України. Крім того, де-факто росіяни заявили про масові бомбардування житлових кварталів, які вона назвала «місцями знаходження іноземних найманців». Про це заявило Міноборони Росії.

Для виправдання майбутніх ударів по цивільних окупантів створили причину у властивому російському ворогові стилі. Звинуватили українські Збройні сили нібито в ударі «тактичною ракетою Точка-У з касетним боєприпасом» по Донецьку. При цьому в Міноборони Україні кажуть, що ракета, яка вдарила по Донецьку 14 березня вранці, однозначно російська.

"У відповідь на ці дії Збройні Сили Російської Федерації вживуть оперативних заходів щодо виведення з ладу підприємств оборонно-промислового комплексу України, які здійснюють виробництво, ремонт та відновлення озброєнь, які націоналісти використовують для скоєння військових злочинів", — заявив речник МО РФ Ігор Конашенков.

Також у Міноборони РФ заявили, що нещадно атакуватимуть житлові райони, назвавши це «місцями розташування іноземних найманців».

«Усі місця знаходження іноземних найманців в Україні нам відомі. За ними й надалі будуть завдаватися точкові удари, подібні до знищення 13 березня навчальних центрів у населеному пункті Старичі та на військовому полігоні Яворовський… Жодної пощади найманцям не буде, де б на території України вони не знаходилися», — заявили в Міноборони РФ.

Незабаром після цієї заяви у різних містах практично у всіх регіонах України було включено сирени.

З початку війни в Україні російські військові стверджують, що завдають ударів лише об'єктам військової та інформаційної інфраструктури. Однак у багатьох українських містах обстрілам зазнають житлові та цивільні об'єкти, зокрема лікарні, дитячі садки, школи та пологові будинки.

Читайте також: Маріуполь палає: опубліковане відео з дрона

Нагадаємо, що 90 дітей загинули та понад 100 поранені внаслідок збройної агресії РФ станом на ранок 14 березня 2022 року. Найбільше постраждалих у Київській, Харківській, Донецькій, Чернігівській, Сумській, Херсонській, Миколаївській та Житомирській областях.