UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія не хоче повертати своїх полонених — омбудсмен

Хоча вони про це просять. 

Уповноважений ВРУ з прав людини Дмитро Лубінець розповів, що Росія не хоче забирати своїх полонених. На своєму Tg-каналі він наголосив, що російська влада ігнорує прохання окупантів повернути їх додому. 

"Обміни не відбуваються, бо цього не хоче Росія! Всі ініціативи, бажання та дії України щодо повернення своїх захисників із полону наштовхується на російське небажання здійснювати повернення навіть своїх громадян, - повідомляє Лубінець, додаючи, що таким чином рідні полонених вважають, що саме Україна не хоче проводити ці операції. - Зауважу, що чимало російських полонених писали заяви на те, що хочуть повернутися, однак їх ніхто з російської сторони не хоче забирати". 

Читайте також: "Це як спроба витягнути когось із релігійної секти": у The Times розповіли, як Україна перевиховує російських полонених

Нагадаємо, очільник ГУР МО Кирило Буданов розповів, що п'ята частина російських військових, які потрапляють у полон до ЗСУ, здаються добровільно. За його словами, зазвичай страх спонукає це робити.