UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія нарощує бойові спроможності в Донбасі — розвідка

Кількість обстрілів з боку бойовиків зростає в «геометричній прогресії»

Командування збройних сил Російської Федерації продовжує нарощувати бойові спроможності оперативного угруповання російсько-окупаційних військ на території Донецької і Луганської областей, повідомляє Головне управління розвідки України.

«Зокрема в з’єднаннях і частинах 1, 2 армійських корпусів передбачено проведення зборів зі снайперами, корегувальниками артилерійського вогню та інженерно-саперними підрозділами; комплексні тактичні заняття з бойовою стрільбою танкових, мінометних та артилерійських підрозділів, у тому числі реактивно-артилерійських батарей», — йдеться у повідомленні.

Крім того, окупанти продовжують утримувати на передових позиціях значну кількість снайперських пар для нанесення втрат особовому складу Об'єднаних сил, знищення елементів відеоспостереження та провокування вогню у відповідь.

Читайте також: СБУ затримала екскомандира мотострілецького взводу бойовиків «ДНР»

За словами Олександра Апполонова — керівника української сторони Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) — кількість обстрілів в Донбасі з боку підтримуваних РФ незаконних збройних формувань «ДНР» і «ЛНР» зростає в «геометричній прогресії». Лише за дві доби українська сторона СЦКК направила понад сотню нот через порушення бойовиками режиму тиші та загибелі українських військових.